Во Србија се регистирани вупно 25.552 случаи на Ковид-19 во последните 24 часа. Од последниот извештај, тестирани се примероци од 9.436 лица, од кои 339 се позитивни.

Во последните 24 часа,  8 лица починаа од коронавирус. Вкупниот број на починати од почетокот на епидемијата е 573 лица.

На респираторите има дури 162 пациенти.

извор: Makfax

Најчитани вести