Во 11:45 добиена е дојава за запалена Асфалтна Базната станица на ГРАНИТ на излез од Скопје кај Качанички Пат. БППЗ-Скопје со БРЗА интервенција не дозволи палење на надворешните резервоари со Мазут и настанување на поголема штета и на Базната станица и на околината.

На Пожарот интервенираа 7 ПП-Возила и 17 – Пожарникари.

Пожарот е локализиран и нема опасност, велат од Пожарна Скопје.

Најчитани вести