Лидерот на Левица, Димитар Апасиев реагираше на најавеното рушење на Универзална сала од страна на Градот Скопје.

Апасиев вели дека Универзална е изградена со солидарна помош на 37 земји и потсеќа на римскиот Пантеон. То додава дека бидејќи оваа власт знае само за рушење, го рушат еден од симболите на главниот град.

- Изградена со солидарна помош на 37 земји! Потсеќа на римскиот Пантеон. Симбол на главниот град... И иде еден пијаница и ќе ја рушел!? Оти само за рушење знаат. Ништо немаат изградено. Чунки, толку им се способностите. Мизерија од луѓе и од "карактери", напиша Апасиев на Фејсбук

Најчитани вести