На Фејсбук страната „Владеењето на СДС- Национална катастрофа на Македонија“ објави видео на својот профил како се купуваат ромски гласови за СДС во Прилеп.

Преку видео во кое се слуша како членови на СДСМ им делеле на Ромите брашно, шеќер, масло и сол, пипер и макарони ги тераат да гласаат за СДСМ и Зоран Заев.

Во видеото се слуша и како извесните Александар Спиркоски- Џемо и Бајрам Рифатоски- Бајрамче земале пари од партијата и тоа во висина и до над 10 илјади евра.

Слушнете ги.

Најчитани вести