Комплетен хит ова лето на Скијатос ќе бидат маските што ги измислија Грците!

- Ова е чист грчки изум и ние го измисливме за да можат туристите да не разберат кога зборуваме англиски - вели Никос Рахманидис, конобар на таверната Акроголи во пристаништето Скијатос.

Како што вели, обичнитете маски на високи температури мора да се менуваат нон-стоп, а оваа маска како скратен визир, е подобро решение. Тие се исто така дизајнирани да не ги трауматизираат туристите, а цената им е 5 евра и со нив сите ве разбираат кога зборувате - вели Никос

Најчитани вести