По наредба на Обвинителството за организиран криминал во Србија, во продолжение на истрагата поврзана со компанијата „Јовањица“, по неколкумесечна предистражна постапка припадници на МВР денес уапсија седум лица, во соработка меѓу Агенцијата забезбедност и МВР а меѓу уапсените има полицајци додека еден осомничен е претходно во притвор и деветто лице е во бегство.

Уапсени се пет члена на државните органи, МУП и БИА, А.Т. и Б.Р., Р. Б., М. Се тврди дека членовите на оваа организирана криминална група, од почетокот на 2019 до 14 ноември 2019 година, го навеле наведеното кривично дело по наредба на организаторот Предраг Колувија, патнер на семејството Заеви во бизнискот со марихуана кој е веќе во притвор. 

Најчитани вести