Носителот на пратеничката листа од ВМРО ДПМНЕ во изборна единица 4, Александар Николоски, ја извести јавноста за последните активности на противкандидатот Зоран Заев од СДСМ.

Несигурноста на Заев и падот на рејтинг на две недели пред изборите Зоран Заев се обидува да ги поправи со ангажирање агенција за односи со јавност од Белград која доаѓа неподготвена и без познавање на фактите и теренот во изборната единица четири.

Еве што напиша на својот Фејсбук профил Александар Николоски:

СДСМ ангажирале ПР агенција од Белград да им ги решава проблемите во четвртата изборна единица. Но имаат два проблеми, таа ПР агенција дошла во Скопје, а Скопје е во единицата не е во четворката.

Второ ПР агенции на полињата и нивите во Прилеп, Струмица, Гевгелија, Валандово, Стојаково не поминуваат.

Таму поминува искрен и чесен збор.

Најчитани вести