Актерката Кораима Торес ја обожаваше целиот Балкан во улогата на Касандра од серијата со исто име, што ги одбележа 1990-тите години. Венецуелската актерка беше во посета на Македонија и Србија, но нејзината поврзаност со Србија остана поголема.

- За мене, таа посета беше неверојатна. Прекрасно искуство што го чувам на посебно место во моето срце. Ја запознав културата и луѓето кои ме пречекаа топло и ми дадоа многу љубов. Сонувам повторно да дојдам во Србија, се надевам дека ќе имам можност да ја посетам барем уште еднаш. Искрено го сакам тоа - рече актерката во една прилика и откри дека редовно ги следи натпреварите на Новак Ѓоковиќ, а исто така сака и да ја слуша Цеца.

Она што е интересно е што актерката изгледа скоро исто триесет години по серијата, само неколку години е постара.