Епидемиологот Дарија Кисиќ Тепавшевиќ изјави дека не треба да се потпираме на колективниот имунитет, туку да сториме сè што можеме за да спречиме да се размножува вирусот во нашето тело.

- Секој нов ден, гледајќи во бројот на пациенти, ние природно го стекнуваме тој имунитет и забележувам дека не треба да се потпираме на колективниот имунитет, туку треба да сториме сè за да не се размножи вирусот во нашето тело - рече д-р Кисиќ Тепавшевиќ

Д-р Кисиќ Тепевшевиќ исто така изјави дека коронавирусот не е единствениот што е присутен сега, иако „ега е тешко за сите нас да размислиме за каква било инфекција освен корона.

- Имаме и грип, што не е невообичаено затоа што имаме спорадични случаи на грип секое лето. Постојат и други различни болести кои обично се јавуваат и влијаат врз нас сите, но короната влијаеше да ги слушаме и да ги следиме респираторните проблеми - рече таа.

Најчитани вести