Постојат некои жени кои секогашм ги привлекуваат погреши мажи. Сепак, мора да има нешто што ги придвижува кон вас, нели? Не може само да биде случајност.

Кои можат да бидат причините зошто „отровните“ мажи ве привлекуваат?

Еве неколку можности:

Имате мала самодоверба

Тие забележуваат дека не се сакате доволно, па дури и сметаат дека и тие нетреба. Лесно е да станете нечија жртва и да влезете во тој токсичен круг, ако не се вреднувате како што треба.

Токсичните мажи се плашат од жени со висока самодоверба затоа што знаат дека имаат навистина високи стандарди кога станува збор за маж и затоа ги привлекуваат несигурни жени.

Премногу сте добри

Токсичните мажи ќе го искористат ова. Тие знаат дека не сте личност што ќе се жали или ќе им покаже тоа што заслужуваат.

Премногу сте добри, премногу љубезни и имате премногу разбирање, тоа е вашиот начин да му кажете дека може да продолжи да се однесува како губитник. И верувајте тие ќе го прават тоа.

Премногу сте сочувствителни

Луѓето велат дека спротивностите се привлекуваат. Звучи романтично до одреден степен, но во овој случај, тоа е едноставно чудно.

Токсичен маж ќе ја најде својата совршена „жртва“ во својата сомилосна девојка, затоа што трпеливо ќе ги слуша сите негови проблеми. Ако имате емпатична душа, ќе сочувствувате жал за него и ќе сакате да му помогнете.

Повеќето од нив лажат и делуваат како да се професионални актери, само за да добијат малку сочувство и да ја искористат ситуацијата онака како што сакаат. Но, на крајот, ја плаќате цената.

Познато е дека сте личност која сака да ги „поправи“ другите

Имате романтични слики во главата за тоа како љубовта може да ги преместува планините и да промени сè. Вие верувате дека вашата љубов и помош всушност можат да имаат позитивен ефект врз него и дека тој на крајот ќе се промени.

Но, претпоставете што - никогаш нема да се случи! Токсичните луѓе имаат проблеми што мора да ги решат професионалци, а не нивните девојки.

Разочарани сте во љубовта

Можеби порано сте биле повредени. Не е лесно да се лекува скршено срце.

Токсичните мажи мирисаат на тие работи. Вие им паѓате затоа што се лукави и знаат дека можат да ве измамат затоа што сте толку кревки.

Не поставувате граници

Не сте доволно силни за да поставите граници од почеток. Можеби затоа што не сакате да ги повредите неговите чувства  или затоа што сте личност која избегнува конфликти.

Вашата несигурност ве прави ранливи. Треба да можете да кажете кога е доволно и да се борите сами кога се занимавате со токсични мажи.

Ве гледаат како нивна можност за промени

Токсичните мажи ги привлекуваат некои жени затоа што ги гледаат како можност за само-подобрување. Понекогаш, тие знаат дека треба да ги променат токсичните навики и затоа избираат жени со здрав животен стил.

Но, за жал, ова не е толку ветувачко како што звучи, затоа што токсичен човек секогаш се враќа на своето лошо однесување.

Најчитани вести