Една од најпознатите фолк пејачки во регионот Лепа Брена од секогаш била мотивација за многу пејачки на нашиот екс југословенски простор, а она што малкумина го знаат е дека има наследничка кога е во прашање убавината.

Имено нејзината внука од сестра Мајда Стојановиќ неверојатно наликува на пејачката.

Мадја во една прилика открила и дека често луѓето и приоѓаат и и говорат дека личи на Лепа Брена не знаејќи дека пејачката и е тетка.

Јас сум нејзината несудена ќерка, изјавила таа во една прилика за српските медиуми.

Но освен убавината и нејзиниот глас потсетува на Брена.