ХОРОР: 8-годишно девојче го омажиле за пет пати постар маж, ПОЧИНАЛО ПО ПРВАТА БРАЧНА НОЌ!

27.06.2020
Vesnik.com
ХОРОР: 8-годишно девојче го омажиле за пет пати постар маж, ПОЧИНАЛО ПО ПРВАТА БРАЧНА НОЌ!

Осумгодишно девојче било присилено да се омажи за пет пати постар маж од неа, па починало по првата брачна ноќ. Смртта на двеојчето настанала како последица на злоставување од страна на монструмот кој  го платил бракот и поминал неказнето.

Ова во Авганистан не е нелегално, односно се смета за дел од традицијата.

 

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата

;