На социјалните мрежи се појави фотографија на која може да се забележи напуштен промотивен штанд на СДСМ во Карбинци.

Која е причината за ваквото нецелисходно користење на пропагандните материјали во тековната кампања од страна на активистите на СДСМ не е јасно, но пожелно е сопствениците да си го приберат самиот штанд затоа што постои можност истиот да се претвори во куп ѓубре од пластика која тешко се разградува и претставува грдо петно за животната средина.