Поранешниот претседател на општинската организација на СДСМ во Дебар, Неџат Мимидиноски, премина во ДУИ, објави на Фејсбук лидерот на дебарскиот огранок на ДУИ, Артин Спахиу, кој постира и заедничка фотографија.

„Повеќе од 15 години патувавме заедно за заеднички права во Северна Македонија. Беше претседателот на СДСМ-Дебар до 2018 година и во ниту еден момент не сакаше да се оддалечи од заедничкиот пат со ДУИ, без разлика дали е од опозицијата или на власт, верувајќи во вредностите и достигнувањата на ДУИ, напиша Спахиу.

Сега, додава „продолжуваме заедно под чадорот на ДУИ, за целосна еднаквост на сите, за првиот премиер Албанец“.
– Освен Мимидиноски кон нашата партија се приклучија и дваесеттина негови приврзаници, изјави за МИА, Спахиу.

Пред три дена во ДУИ премина локалниот лидер на огранокот на Партијата за Европска иднина (ПЕИ), Абдија Мерсоски.

Меросвски е член Советот на општина Дебар, избран на последните локални избори од кандидатската листа на СДСМ-ПЕИ.

– Со неговото преминување во нашата партија Совет на општината кој брои 15 членови сега има шест советнички места. По две места имаат СДСМ, ВМРО ДПМНЕ и Алтернатива и три Алијансата за Албанците, изјави тогаш за МИА, Спахиу.

Најчитани вести