Извори за Канал 5 кој сака да остане анонимен а е од здравствениот систем вели дека и самите работници се вчудоневидени од растот на бројките на заразени особено во Скопје.

Од телевизијата велат дека сепак, бројките се неофицијални и дека треба да се земат со резерва.

Канал 5 ги замолува сите граѓани на нашата Македонија независно на која етничка верска заедница припаѓаат ,сериозно и венаш а ги применуваат сите препораки за заштита од овој опасен и смртоносен вирус.

Извор Канал 5

Најчитани вести