„Ахмети не одговара пред никого, ЗОШТО 20 ГОДИНИ НЕ СЕ ИГРАДЕНИ 2 КМ од Скопје до Блаце?“

12.09.2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
„Ахмети не одговара пред никого, ЗОШТО 20 ГОДИНИ НЕ СЕ ИГРАДЕНИ 2 КМ од Скопје до Блаце?“

Кој е главен во владата, кому одговараат директорите и министрите и зошто не се работи? Поранешниот министер за финансии, реагира на изјавата на директорот за државни патишта и прашува дали заради Али Ахмети не може да се изгради Скопје – Блаце.

Хајредини го цитира Ејуп Ристеми кој рекол „Мене шеф ми е Али Амети, зашто тој ме именувал за директор на државни патишта. Премиерот го почитувам како и сите други граѓани“.

На ова поранешниот министер вели дека кој е одговорен што 20 години не се ргади патот.

„Останува непознато и Рустеми не кажа кој е одговорен, зошто 20 години не се изградени барем само 2 км. автопат од Скопје до Блаце, долга само 12,5 км., кога се знае дека Али Амети за ништо не одговара пред никого“, напиша Хајредини.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата