Жена била 27 минути клинички мртва, кога се разбудила напишала чудна порака (ФОТО)

12.02.2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Жена била 27 минути клинички мртва, кога се разбудила напишала чудна порака (ФОТО)

Таа доживеала срцев удар во февруари 2018 година, а секој обид на нејзиниот сопруг Брајан да ја реанимира бил неуспешен. И лекарите се обиделе да ја оживеат и пресметале дека била клинички мртва цели 27 минути.

Кога Тина конечно се разбудила, од присутните побарала пенкало и хартија, па напишала порака која ги шокирала сите, пренесува LadBible.

Зборовите „Тоа е реално“ ги напишала со едвај читлив ракопис, а кога ја прашале што мисли таа едноставно го подигнала погледот.

„Беше реално, боите беа толку живи“, изјавила Тина за локалните медиуми, истакнувајќи дека верува дека го видела Исус.

Експертите истакнуваат дека ваквите искуства не се ретки.

Според достапните студии, додека повеќето луѓе не паметат ништо (во периодот на клиничка смрт), околу 10-20 проценти имаат некаква визуелна или сензорна епизода.

Иако ваквите епизоди може да изгледаат мистични, просветителски, научниците веруваат дека тие се на дофат на (медицинско) објаснување за тоа што се случува за време на искуство со блиска смрт.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата