Во Шпанија пронајдени 10 авиони, седум јахти...во сопственост на руски бизнисмени?!

23.02.2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Во Шпанија пронајдени 10 авиони, седум јахти...во сопственост на руски бизнисмени?!

 Шпанската Цивилна гарда пронашла 357 станбени објекти, седум јахти и 10 авиони на територијата на земјата, кои наводно се поврзани со руски бизнисмени кои станале предмет на европски санкции.

Станува збор за недвижен имот и друг имот во вредност од стотици милиони евра. 

Шпанската Цивилна гарда не прецизира колку од случаите резултирале со замрзнување на имотот, но наведува дека процентот на замрзнати средства е многу висок. 

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата