Работник бил нападнат од отровна змија, ја грабнал и ја прегризал- не преживеала

9.07.2024
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Работник бил нападнат од отровна змија, ја грабнал и ја прегризал- не преживеала

Одмарал во работниот камп, каде што биле собрани железничарите, кога почувствува дека нешто се движи врз него. Реагирал без размислување и така си ја спасил главата.

Ја зграпчи змијата со метална шипка, а потоа ја каснал со две силни каснувања, пишува Дејли мејл.

Кога подоцна го прашале зошто го направил тоа, Лохар објаснил: „Во моето село постои верување дека треба двапати да каснеш змија за да го неутрализираш нејзиниот отров“.

Останува непознато за која змија станува збор, додека работникот бил пренесен во блиската болница каде добил противотров.

Државата Бихар, каде што се гради железницата, е една од трите најголеми во Индија.

Земјата е дом на 300 видови змии, од кои 60 се исклучително опасни, вклучувајќи ја индиската кобра, отровната змија Расел и синиот краит.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата