Колку подолго молчите, толку е потешко да се зборува! Жељко Јоксимовиќ првпат проговорил за големи трагедии!

8.06.2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Колку подолго молчите, толку е потешко да се зборува! Жељко Јоксимовиќ првпат проговорил за големи трагедии!

Жељко Јоксимовиќ прозборел после еден месец по страшната трагедија што се случи во Србија.

Пејачот истакна дека сите го прашувале зошто не дава изјави зошто решил да молчи, а тоа го објавил на својот Инстаграм.

– Многу луѓе претходните денови ме прашуваа зошто молчев. Се случија толку големи трагедии што сите останавме без зборови. Колку подолго молчите, толку е потешко да се зборува. Образование, не оружје. Дијалог, а не омраза. Србија која помирува, а не Србија која дели. Сето тоа го слушнав вечерва и мислам дека така треба – напишал Жељко Јоксимовиќ.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата