НИ КЕШ, НИ КАРТИЧКА, познат ланец маркети ЌЕ ВОВЕДЕ НОВ НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

15.05.2023
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
НИ КЕШ, НИ КАРТИЧКА, познат ланец маркети ЌЕ ВОВЕДЕ НОВ НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

Без готовина, без картичка и без интернет: Кауфланд сака да понуди нов начин на плаќање од есен. По аптеките како Росман и Милер и многу други, овој продавач наскоро ќе им го понуди Bluecode на своите клиенти.

Како што пишува „Лебенсмиттел цајтунг“, начинот на плаќање ќе биде дел од апликацијата на Кауфланд, за во иднина клиентите да можат да ги плаќаат своите набавки преку апликација.

Најпрво сакаат да го тестираат процесот, по успешното завршување на таа фаза, новата функција ќе биде достапна во апликацијата од есен.

Откако клиентите ќе ги зачуваат своите информации за плаќање, тие едноставно можат да го скенираат QR-кодот на која било каса на Кауфланд и да платат по телефон. Црниот QR код потоа ќе стане син.

Апликацијата може привремено да работи офлајн. Ова значи дека корисниците можат да плаќаат преку апликацијата дури и кога нивниот телефон не е поврзан на интернет. „Kaufland Pay“ ќе може да се користи и на каси со персонал и на самопослужување.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата