Распадот на Југославија во 8 минути видео

Приказната веќе преминува во клише муабет, раскажана е безброј пати, па сигурно ќе се запрашате зошто би го изгледале и ова видео.

Но, метафоричниот приказ на Адемир Гогиќ кој во осум минути го прикажува распадот на бившата федерација, вреди да се погледне. Обидете се да ги детектирате улогите на ликовите и предметите кои се појавуваат.

Поврзани

Најнови вести