Битолскиот џетсет во 1912 година

Кинотека на Македонија објави видеоматеријал од 1912 година на кој е снимено отварањето на градска кафеана во Битола. Во текот на целото време се прикажува снимка на надворешни скалила по кои слегуваат гости на кафеаната. Најпрвин по нив оди група жени со деца.

Потоа следуваат група српски офицери, господа со полуцилиндри, свештено лице, маж со фес и, на крајот, двајца српски офицери. Во кадар постојано се и двајца убаво облечени мажи однсоно домаќините кои ги пречекуваат и ги испраќаат гостите.

Поврзани

Најнови вести