Кога е најдобро време да го продадете вашиот смартфон?

Новите интересни водечки паметни телефони доаѓаат секоја година. Се разбира, многумина не се подготвени да го променат својот уред секоја година. Таква желба не се јавува кај секого.

Но, ако секогаш сакате да бидете во друштво на најновиот смартфон, тогаш можете да го користите знаењето – кога е најпрофитабилно да го продадете стариот уред.

Одговорот е едноставен. Колку побрзо ќе го продадете вашиот паметен телефон, толку попрофитабилно ќе биде. Најдобро продаваниот ден на вашиот паметен телефон е денот на купувањето. Се разбира, не го купивте уредот за таа намена. Затоа бараме соодветни опции.

Како да добиете највисока цена кога имате резервен смартфон?

Да претпоставиме дека сте спремни да почекате некое време со користење на постар уред. Во овој случај, вреди да ги испитате можностите за продажба на стариот предводник неколку недели, па дури и месеци пред новиот да се појави на пазарот. Не е тајна дека по објавувањето на Galaxy Note 9, моделот Note 8 ќе биде поевтин.

Ваша задача е да го продадете вашиот уред пред премиерата на новиот.

Ако немате резервен уред, но во моментов сакате нов предводник?

Ако не сте подготвени да почекате, во овој случај е профитабилно да го продадете вашиот паметен телефон веднаш штом ќе се појави саканиот модел. Погледнете ги понудите од размена – нов телефон со продажбата на стариот и дополнување на цената од ваша страна.

извор: USB.mk

Поврзани

Најнови вести

Коментари