Камбек или им било здодевно

HUAWEI Cloud PC го внесува Windows10 во смартфоните

Huawei неодамна ја објави GPU Turbo технологијата, а компанијата, исто така, откри дека дел од идната надградба ќе биде и нова облачна компјутерска функција. Немавме поим што значи последното, но благодарение на сајтот Notebook Italia веќе имаме повеќе информации за функцијата која практично обезбедува можност за користење на Windows 10 во телефонот.

Ова е преку апликацијата Cloud PC, која ви овозможува да вчитате виртуелна машина со оперативниот систем на Microsoft од Huawei сервер. Се разбира, целосната употреба на Windows 10 на таков мал дисплеј е невозможна, па така Huawei технологијата е достапна за да помогне во поврзувањето на телефонот со монитор, глушец и тастатура. Овој режим користи обичен USB-to-HDMI адаптер, така што нема дополнителни инвестиции за специјализирани докинг станици.

Развојот се потпира на технологијата Huawei Desktop Protocol (HDP), кој е базиран на Huawei FusionCloud Desktop, а благодарение на HDP, корисниците добиваат пристап и до датотеките во меморијата на уредот, откако можат директно да работат со нив во Windows 10.

Услугата ќе биде достапна за Huawei P20 / P20 Pro, Mate 10, Mate RS и MediaPad M5, но првично само за кинеските корисници.

Поврзани

Најнови вести

Коментари