Жените од Саудиска Арабија нема повеќе да се разведуваат без нивно знаење

Новиот закон во Саудиска Арабија би требало да стави крај на праксата според која мажот можеше да се разведе и без знаење на сопругата.

Судовите отсега ќе мораат писмено да ги известат жените за разводот на бракот.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари