(Видео) Ураганот Мајкл за кратко време направи огромна штета на Флорида

Ураганот Мајкл пристигна на Флорида и за многу краток период предизвика огрмона материјална штета.

Бурата која со себе донесе ветрови со брзина и до 250 километри на час, предивика огромни бранови.

Силните ветрови досега уништија неколку објекти.

Ураганот Мајкл претходно денеска движејќи се кон Флорида прерасна во ураган од четврта категорија, а на повеќе од 500.000 луѓе им беше наредено да се евакуираат.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари