Силна експлозија во Руска Република, се евакуираат луѓето...!

Околу 2.000 мештани од местото Пугашево во руската република Удмуртска се евакуираат поради силна експлозија на муниција, која предизвикала пожар во оваа бивша воена база, јавува ТАС С повикувајќи се на Министерството за вонредни ситуации и цивилна одбрана.

ТАС С додава дека службите за вонредни ситуации ги евакуираат луѓето во о блискиот град.

Неименуван претставник на службата за руската агенција рекол дека околу 2.000 мештани се префрлаат во градот Мала Пурга, која е одалечена седум километри од Пугачево.

Поврзани

Најнови вести

Коментари