Одложени изборите во Авганистан

Претседателските избори во Авганистан кои беа закажани за април, ќе бидат одложени за неколку месеци, со цел да се добие време на решавање на проблемите кои се појавија при октомвриските парламентарни избори.

„Потребно е дополнително време за да се верификуваат избирачките списоци, но и да се обучи персоналот за биометрискиот систем за идентификација, кој беше направен со цел спречување изборни измами“, изјави Абдул Азиз Ибрахими од Независната изборна комисија.

Се уште не е одреден нов датум за претседателските избори.

 

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари