Европа е континент на празни лулки

Унгарија денеска организирала кампања на тема семејна политика, критикувајќи ја ЕУкоја сака да ги реши демографските проблеми користејќи ја миграцијата.

"Европа е континент на празни лулки, нема доволно деца", рекла Каталина Новак државна секретарка во конзервативната влада на Виктор Орбан, за врерме на капања која се однесува на полоплување формулар за граѓаните.

Кампањата е наречена "Одбрана на семејството" која се однесува на прашалник кој треба да го пополнат осум милиони Унгарци.

Политиката на Орбан е против мигранти, а како е оценете ѝ оваа кампања, која постојано е на мета на критика од ЕУ.

Поврзани

Најнови вести

Коментари