Бурата допрва доаѓа: Отпори од Вашингтон до Лондон!

После нападот на САД, Велика Британија и Франција врз Сирија, антивоени демонстрации одржани се во САД и Велика Британија   

Мноу граѓани на САД и Велика Британија остро се спротивставиле за нападот на Сирија

Ден после нападот на САД, Велика Британија и Франција за наводно постоење на хемиско оружје во Сирија, антивоени демонстранти се собрале на Јунион сквер во Њујорк да го повикат светот да се "брани Сирија и победа на американскиот империјализам".

На транспарентите кои ги носеле пишувало: "САД – надвор од Сирија и од Блискиот исток", "Без војна во Сирија" и "САД и НАТО – да ги тргнат раце од Сирија".

Демонстрации се одржани во Лос Анѓелес, Филаделфија, Портланд Сакраменто и многу други американски градови.

И во Велика Британија организирани се антивоени и антирасистички протести во Лондон, Ливерпул, Манчестер, Кардиф и други градови

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари