Српски новинар ја посети Мелек во нејзиниот дом и направи интервју со неа (ВИДЕО)

Серијата "Се викав Мелек" носи потресна судбина на едно малечко девојче кое е жртва на семејно насилство. Уште во првата епизода ги разбуди сите емоции кај гледачите, а допрва следуваат потресни епизоди од животот на мелечкото девојче.

Имено, приказната е базирана за децата кои се жртва на семејно насулство во Азија, а откако се снимаше првата сезона во 2016 година, режисерот и сценаристите ја започнаа и втората сезона која ја реализираа до самиот крај на 2017 година.

За Мелек, или малото талентирано осумгодишно девојче Берин Гокјилдиз ова не е прва улога. Досега се има појавено во уште три серии и неколку реклами, па оттука нејзините телевизиски и актерски ангажмани постојано се зголемуваат.

Имаку за улогата на Мелек таа веќе доби и награда на престижните филмски награди во Труција. Бидејќи серијата се прикажува ширум Европа, и српските медиуми се заинтересираа да ја најдат и да ја посетат во вистинскиот дом.

Енергична, забавна и талентирана, Берeн е дете кое освојува на прва.

Новинарот го посети домот каде што живее во своите родители, а таа без задршка му раскажа многу за својата приватност, но и за тоа како течело снимањето на серијата. Вели дека од актерите Шуле е многу забавна и ужива во нејзино друштво, а пак за Зејнеп дека е многу добра.

Поврзани

Најнови вести

Коментари