"Ноле, татко на тенис": Песна посветена на тенисерот стана хит на социјалните мрежи

Песна посветена на славниот тенисер Новак Ѓоковиќ, Славка Масоничиќ Војиновиќ, професор по англиски во пензија, ја напишала пред пет години, а стана хит пред неколке дена кога Новак трет пат го освои УС Опен.

За само еден ден, песната имала повеќе илјада прегледи на социјалните мрежи, а авторката вели дека убавината на овие стихови покрај тоа што се посветени на миленикот на нацијата е тоа што тие се напишани во "нишки дијалект".

Песната е објавена во збирка поезија "Од малецоко до големо", исто така напишана е во овој дијалект. Славка во песната го разработила на Ноле форхенд и бекхенд, но и му порачала: "Сам продолжи да нижеш пехари и да ги креваш, ред на мастерс, ред на слем, дали е тоа проблем"!

Еве ја песната во оригинална верзија:

https://twitter.com/BojkovicIvana/status/1039956550088105984

Поврзани

Најнови вести

Коментари