Нема шанса да погодете кој е ова! Таа е пеачка, водителка, глумица...

На пет години запишала нижо музичко училиште, а со седум почнала да свири виолончело. Уште како дете учествувала во бројни музички натпреварувања на кои освојувала значајни награди, а подоцна следеле и фестивали на кои подедувала

Свирела во Македонска филхармонија, како и во најпопуларниот оркестар во Лајпцик. Дипломирала Музичка акдемија во скопје, отсек: виолончело.

На пошироката јавност на овие простори станала позната кога запловила во музичките води.

Тоа е Тијана Дапчевиќ

 

Била водител на радио, телевизија, а флумела и во театар и на телевизија.

Добитник е на многу годишни награди и признанија, позади себе има пет албуми, а успеала да се реализира во својата долгогодина желба и да се обиде како глумица, добивајќи неколку претстави кои се наоѓале на редовен репертоар во белгратските театри. Како глумица се појавува и во телевизиската серија "Преспав", која моментално се прикажува на Македонската телевизија.

Учесник е исто така во последната сезона на шоу програмата "Твоето лице звучи познато, кое се емитуваше шиум регионот.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари