Гугл мапа открива најстрашна глетка до сега: Сите мислеле дека е снимена група луѓе но...! (Видео)

Илјада фигури кои дефинитивно најстрашно изгледаат наутро прес зора...

Многумина ја користат Гугл мапата за да гледаат далечни делови во светот, па така на едно поле во Финска пронајдено е нешто што на прв поглед личи на група луѓе.

 

Pikku jalottelut. #hiljainenkansa #suomussalmi #vitostietäalas

A post shared by Tiina Inkeroinen (@inketii) onSep 29, 2017 at 5:02am PDT

Сепак, кога ќе се погледне малку поблису се гледа дека се рботи за страшила кои припаѓаат на инстлацијата "Тивки луѓе".

Групата се состои од околу илјада фигури кои дефинитивно најстрашно изгледаат наутро, додека на маглата и полумракот им се приближувате, се наведува во популарниот туристички сајт TripAdvajzor.

 

#winter_clothes #power_place #hiljainenkansa #silentpeople #niittykahvila #suomussalmi

A post shared by Ritva Huttunen (@the_silent_people) onSep 26, 2017 at 10:58am PDT

Сепак како денот заминува и сончевата светлина, фигурите стануваат доста живи, а нивните бои живописни. Кога ветер ќе дувне, делува како страшилата да играат", пишува.

 

 

El pueblo silencioso #rip #thisisfinland #suomi100

A post shared by Delzeta (@aleksikivinen) onApr 14, 2017 at 9:29am PDT

Инсталацијата е дело на уметничката Реиџо Келе, а поставна е 1994 година.

Поврзани

Најнови вести

Коментари