Денеска задолжително да го гушнете својот шеф: Еве зошто

Знаеме сите дека осум гушкања дневно прават чуда за расположение. Ако не верувате во статистика, нема сомнеж дека ќе ви биде подобро доколку секој ден ја прегрнете својата мајка, татко, другарга, дечко... Но и шефот? Еве зошто и него треба да го гушнете. И тоа баш денеска.

Можеби ви се чини дека вашиот шеф ги лови само грешките и критикува, но не е секогаш така.Тој често умее и да внимава на вас, без зборови да ве испрати дома кога не ви е добро, да ја преземе врз себе одговорноста а тоа да не го знаете, да ве пофали кога треба. И кој знае што се носи на плеќите, а за тоа милчи... И на нив како и на другите повремено им е потребно прегрнување.

А денеска е токму тој ден – Светски ден на прегрнување на шефовите

Оваа навика заживеала во една компанија точно пред една деценија со што атмосверата, но и продуктивноста на работното место се подобиле. Зато игнорирајте ги сите недоразбирања, доколку ги имаате, ослободете се од непријатноста и прегрнете го својот претпоставен. Нема сомневање дека ќе му извлечета насмевка и дека на сите потоа ќе им биде подобро.

Поврзани

Најнови вести

Коментари