Александра и Филип направија прдбрачен договор- детлите ќе ве шокираат

Александра Пријовиќ и Филип Живојиновиќ полека ги приведуваат подготовките кон крај за гала свадбата која е следната недела.

Тие двајцата воделе сметка за секој детал, а неодамна како што се дознава од близок во нивното опкружување , потпишале предбрачен договор.

Иако нивното венчавање е од љубов и ниеден од нив не се занимава со материјалната состојба пред брак, сепак разговарале двајцата и се договориле дека е подобро да потпишат предбачен договор. Не ништо чудно и необично, тоа е нормална работа кај повеќето парови во свет. Двајцата лесно го потпишале договорот.

 

Ljuuuubav! ? Stajling @ateljetijanatodorovic , sminka @laziclaza ❤️❤️

A post shared by Aleksandra Prijovic (@aleksandraprijovic) onMar 23, 2018 at 7:43am PDT

"Во договорот е наведена недвижен имот на сопружниците, која во случај на развод неможат да ја делат. Тао значи дека се што ќе внесат во бракот, доколку дојде до развод, останува на нив. Филип нема да има право на нејзиниот стан. Исто така автомобилот кој го добила на подарок од Филип останува за нејзе", вели изворот и додава дека заедничкиот имот, како што во законот е одредено го делат на половина. Се што ќе стекнат за време на брак рамноправно ќе го делат. Со тоа што секој од нив има право да се одрече од својот дел во корист на другата страна.

Инаку, во рамките на предбрачниот договор стои посебна ставка по која двајцата имаат апсолутно право користење на движен и недвижен имот на сопружниците за време на траење на бракот".

Исто така во договорот стои ставка која се однесува на подароците. Се она што Александра и Филип ќе добијат, во што спага и недвижности, како и пари, не мораат да го поделат со партнерот.

Исто така со клаузула се обврзани секој приход од моментот кога ќе стапат во брак транспарентно ќе му го прикажат на партнерот, кој има право да располага со нив.

Никој од нив не инсистирал на предбрачен договор, туку преку разговор се одлучиле да го потпишат.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари