Црвена Ѕвезда завиткана во црно: Почина легендата на фудбалот

Без него клубот не би стигнал на светскиот врвот

Црвено-белите со голема жалост ја известуваат јавноста дека во 71. година починал потпретседателот на УО на Црвена ѕвезда проф. др. Божидар Церовиќ

Во Црвена ѕвезда дошол како младо момче заедно со актуелниот претседател Светозар Мијаилович. 1987 година избран е за претседател на извршниот одбор. Бил дел од најголемиот клупски успех.

Учествувал во креирање на она што се подразбира "петогодишен план", чие спроведување довело до освојување титула шампиони на Европа и светот.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари