14 Sep 2019

Жител на Сарај кој палел органски отпад на својата нива е снимен со дрон од Инспекторатот на Град Скопје. При инспекциски надзор во Сарај, каде…

13 Sep 2019

,,На оваа локација, позади мене, наскоро ќе започне изведбата на нов Спортско – Адреналински парк во Општина Карпош. Станува збор за реализација…

13 Sep 2019

ЈУ Детски културен центар „Карпош“ и Град Скопје денес на три локации поставија улични библиотеки. Локациите на кои се поставија библиотеките се…

13 Sep 2019

Од 20 до 22 септември во паркот во Ѓорче Петров, по вторпат ќе се одржи манифестацијата „Звуците на културата“.

Трите денови ќе бидат…

12 Sep 2019

Три лица се хоспитализирани од кои едно сѐ уште е во животна опасност по насилната пресметка што вчера околу пладне се случи во автобус на ЈСП,…

12 Sep 2019

Општина Центар распишa јавен повик за финансиска поддршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции и лифтови на станбени…

12 Sep 2019

Во акцијата на Градот Скопје за бесплатно собирање на растителниот отпад од нивите и стрништата за да се спречи нивното палење досега се пријавиле…

12 Sep 2019

Општина Аеродром од овој месец ангажира 12 лица, од кои деветмина како образовни и лични асистенти за потребите во основните училишта и тројца…

12 Sep 2019

Поради градежни активности за поставување решетка за прифаќање атмосферски води, од денеска (12  септември), па во наредните 10 дена комплетно ќе…

12 Sep 2019

Од денес, па во следните десет дена за сообраќај ќе биде затворен крак од улицата „Христо Татарчев“, и тоа на потегот…

12 Sep 2019

Мултидисциплинарната платформа Skopje Design Week есенва ќе го претстави своето деветто издание преку најновите достигнувања на производните…

12 Sep 2019

Алсат јавува дека пoлицијата вчера спpовeла голема пoлициcка акција во Сарај, како и во сeлата Грчец и Студеничани.

Како што дознава Алсат,…

11 Sep 2019

Повеќе превентивно-информативни разговори со сопственици на трговски објекти на булевар „Никола Карев“, познат како…

11 Sep 2019

Топловодната мрежа, гасоводот и новиот систем на јавен транспорт се три фундаментални проекти кои, за жал, главниот град во изминатите три децении…

11 Sep 2019

Утре и задутре во периодот од 18 до 6 часот и в недела и в понеделник во истото време на улицата Лазар Личеновски, поради снимање филм од страна…

11 Sep 2019

Еко-патролата на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска спроведе превентивно-информативни разговори со сопствениците на трговските објекти на…