Пуштена во употреба реконструираната улица „Ѓуро Ѓоновиќ“ во Маџир Маало

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, ја пушти во употреба потполно реконструираната улица „Ѓуро Ѓоновиќ“, во населбата Маџир Маало.

Улицата се реконструира за прв пат од кога е изградена и зафатот опфаќа поставување на нов слој на асфалт и нов тампонски слој на површина од 2700 метри квадратни, соопшти општина Центар.

Реконструирани се тротоарите со широчина од 2.5 метри и површина од 1100 метри квадратни и поставени се нови рабници во должина од 1110 метри. На улицата за прв пат од нејзиното постоење изведена е атмосферска и фекална канализација и постален е фекален колектор во должина од 650 метри.

„Имаше навистина ситуации кои мораше да ги решиме со соседна општина, имаше избори и тоа малку ги пролонгираше работите. Но, мене ме радува позитивниот притисок на граѓаните и жителите, но и поддршката на советниците во општината, кои правеа напори и притискаа оваа улица да биде завршена што е можно побрзо“, им порача на присутните градоначалникот Богдановиќ.

Општината најави дека покрај „Ѓуро Ѓоновиќ“, во Маџир Маало целосно ќе се реконструираат и улиците „Петричка“ и „Велешка“ за кои веќе се изготвени документациите и ќе бидат готови идната година.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари