Привремено затворен објектот за згриживање деца и детска заштита „Ташко Караџа“, поради појава на морбили

Министерството за труд и социјална политика информира дека во следните 15 дена објектот „Ташко Караџа“ во скопската населба Радишани, кој е во состав на ЈОУДГ „11 Октомври“ во општина Бутел, нема да згрижува деца поради поголемен број заболени деца од морбили.

„Забраната стапува на сила веднаш, а е издадена од Комисијата за заразни заболувања и надлежната епидемиолошка служба. Денеска во 17 часот се прави вонредна дезинфекција на објектот ‘Ташко Караџа’, а МТСП ќе продолжи секојдневно да ја следи состојбата со заразната болест“, информираа од Министерството.

Оттаму додаваат дека исто така Министерството ќе даде препорака за вонредна дезинфекција во сите установи коишто згрижуваат деца од предучилишна возраст.

 

 

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари