Нови 8 училници во ООУ “Гоце Делчев“ во Центар

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ ги отвори новоизградените училници во основното училиште Гоце Делчев.

Осум нови училници или вкупно 569м2 ќе бидат на располагање на учениците и наставниците со цел да добијат што подобри услови за квалитетно образование.

Во 60 години постоење на училиштето, ова е прва и единствена голема инвестиција за обезбедување подобри услови за работа во ова центарско училиште. Децата остануваат наш приоритет, а општина Центар продолжува да работи на создавање на соодветни услови за учење и растење на нашите деца, соопшти општината.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари