14 Jan 2021

Откако заврши поставувањето на подигнатите пешачки платоа, во општина Центар започна обнова на вертикалната сообраќајна сигнализација, во зоните…

14 Jan 2021

Екипи на Општина Центар изминатото деноноќие со специјални возила на локации на територија на општината распрскуваа емулзиона течност против…

14 Jan 2021

Од ЕВН Македонија АД информираат дека утре ( петок ) без електрична енергија ќе останат:

-во периодот од 10:00-11:00 часот ќе останат…

13 Jan 2021

Деновиве се поставуваат нови пешачки семафори на булеварот „Христијан Тодоровски Карпош“, наспроти паркот во Чаир. Овие семафори се поставуваат на…

12 Jan 2021

Екипите на Град Скопје почнаа да го расчистуваат кејот на реката Вардар околу новиот пешачки мост кај зградата на Македонскиот народен театар.…

12 Jan 2021

Општина Карпош ги потсетува граѓаните, заедниците на сопственици и управители на згради дека во тек е јавниот повик за субвенционирање на поправки…

09 Jan 2021

Во каква состојба е Скопје, знаат сите скопјани. Помалку или повеќе јасно им е и зошто е така, а прв човек на градот кој прима плата, има…

09 Jan 2021

Општина Центар и покрај минатогодишната состојба со пандемијата на КОВИД 19, успеа врз основ на судски пресуди и активирани банкарски гаранции во…

08 Jan 2021

Општина Карпош започна со целосна реконструкција на детското игралиште во Карпош 4, на улицата „Никола Парапунов“. Се врши целосна замена на…

07 Jan 2021

По Вардар можеби не пловат кајчиња, ама затоа пловат автомобили, и тоа со запалени светла. Најновото видео е направено…

06 Jan 2021

Комуналните служби на Општина Карпош целосно ја исчистија опожарената куќа во населбата Карпош 2, на улицата „Руѓер Бошковиќ“. Службите ги…

05 Jan 2021

Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) – Скопје, ја информира јавноста дека поради верските празници Бадник и Божик, јавниот автобуски превоз утре…

04 Jan 2021

Општинското основно училиште „Киро Глигоров“ влезе во потесен избор за наградата на Европската Унија за современа архитектура, Мис ван дер Рое за…

04 Jan 2021

Општина Аеродром објави меѓународен анонимен конкурс за избор на идејно архитектонско решение за проектирање на управна (општинска) зграда.

01 Jan 2021

Скопската општина Центар почна нова еколошка акција за селектирање на отпад во посоебни сектори и потоа употреба на корисниот отпад за рециклирање…

01 Jan 2021

Град Скопје со желби за здравје, среќа, радост и бериќет, на првото родено бебе во Скопје му додели штедна книшка со износ од 20.000 денари.