Поранешна манекенка: Школото е губење време, МОИТЕ ДЕЦА ЌЕ ЗАРАБОТУВААТ НА ИНТЕРНЕТ

25.05.2020
vesnik-fb-blue
vesnik-twitter-blue
Поранешна манекенка: Школото е губење време, МОИТЕ ДЕЦА ЌЕ ЗАРАБОТУВААТ НА ИНТЕРНЕТ

Поранешната манекенка Карла Белучи одбива да ги едуцира своите деца дома за време на карантинот, тврдејќи дека за нив е покорисно да се занимаваат со социјалните мрежи.

За британски „The Sun“, таа изјави дека нејзината ќерка Таниша (15) и синот Џејден (12) целиот ден го поминувале играјќи видео игри и на Инстаграм.

„Единствено што прочита Таниша беа статусите на социјалните мрежи, а единствената математика што ја направи беше да пресмета колку нови следбеници доби на Инстаграм. Таа не е заинтересирана за училиште и јас не ја присилувам “, вели Карла.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gods plan 🙏 #blessed @byigottheshot @isawitfirst

A post shared by Carla Bellucci (@officialcarlabellucci) on

Таа верува дека нејзините деца имаат попаметна работа отколку да учат на училиште.

„Тие ќе го искористат овој пат за да се фокусираат да станаат славни и да ми помогнат со моите фотографии за на социјалните мрежи. Не ми е грижа што научија малку за време на карантинот. Тие веќе се здобија со многу самодоверба и се обидуваат да станат ѕвезди на Тик Ток, Инстаграм или ЈуТјуб. Тоа е вистинска кариера и има пари таму “, вели Карла.

Таа додаде дека нејзините деца се „паметни, но не и за учење“ и дека книги се за здодевни луѓе. Наместо тоа, таа ја учи Таниша како да се шминка и да направи фризура што ќе изгледа добро на фотографиите, а Џејден сака да стане професионален гејмер или актер, па така ги поминува деновите играјќи игри и гледајќи Нетфликс.

Мислењата на другите луѓе, вели таа, не ја допираат.

„Јас сум фантастична мајка и знам што сакаат моите деца. Времето на училиште нема да не  однесе никаде. Не ми е грижа што велат луѓето, тие се само љубоморни“, заклучи таа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🙏 #stayhome @byigottheshot @bouxavenue @boohoo

A post shared by Carla Bellucci (@officialcarlabellucci) on

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата