Околностите по слободата на медиумите значително се влошени во земјите членки на ЕУ, се наведува во извештајот на платформата на Советот на Европа за заштита и безбедност на новинарите.

Извештајот „Демократија под ризик: Закани и напади против слободата на медиумите во Европа“ ја проценува ситуацијата на медиумската слобода во Европа, врз основа на 140 наводи за многу сериозни прекршувања на медиумските слободи, велат преку соопштение од Советот на Европа.

извор: Makfax

0

Најчитани вести