Иако затворите важат за едни од најчуваните места во светот, сепак низ минатото и сегашноста се случувало затвореници успешно да избегаат.

Можеби едно од најфилмските бегства од затвор е она што се случи минатото лето, поточно бегството на еден од најпознатите криминалци во Франција, Редоан Фаид.

Тој избега од затворот во Рео со помош на тројца вооружени соучесници кои упаднаа во затворот, го зедоа Фаид и одлетаа со хеликоптер.

Подоцна, полицијата го пронајде хеликоптерот изгорен. Ова не му прво бегство, во 2013 година истиот избега со помош на динамит.

Во видеото ќе погледнете и други примери на бегства од затвори низ светот.

 

1

Најчитани вести