Гучи, која во моментов го зазема првото место на листата на најпопуларните модни брендови, неодамна лансира на пазарот џемпер која потсетува "лице на црнец" што беше карактеризирано како расизам и затоа фирмата мораше веднаш да се извини на јавноста со порака дека случајот се затвара и џемперите се повлечени од интернет понуда како и од сите продавници на италијански бренд.

Во соопштението Гучи соопштува дека е посветена на разновидност, и сметаат дека ова е "темелна вредност која треба да се негува", известува АП.

Спорниот џемперод црна волна кој ги покриваат носот и има црвен отвор на устата кој беше исмеан на социјалните мрежи а дизајнот беше остро критикуваше се продава по 680 евра!.

 

0

Најчитани вести