Индонезиската полиција призна дека нејзините припадници малтретирале затвореник со змија, откако на интернет се појави видео од ужасната тортура.

Иако индонезиската полиција се извини, сепак од тамошното министерство за внатрешни работи се обидоа да се оправдаат со тоа што открија дека змијата не била отровна, а полицајците не се определиле физички да го нападнат затвореникот кој бил притворен поради кражба.

 

На снимката може да се види како големата змија е ставена врз затвореникот, а еден од полицајците ја држи главата на змијата пред лицето на мажот кој станува хистеричен.

 

0

Најчитани вести