Дисплејот, кој во теорија би можел да ги има сите четири заоблени страни на екранот, патентиран од страна на компанијата Xiaomi кај WIPO (World Intellectual Property Office) oрганизацијата.

„Селфи“ камерата не се гледа не скиците на патентот, што би значелот дека кинеската компанија би можела да го користили или сензорот во дисплејот или целосно да ја отстрани предната камера.

Листата на WIPO ја објави LetsGoDigital, кој ни овозможи и интересни „рендери“ како потенцијалнит телефон со овие карактеристки би можел да изгледа. Скиците од патентот исто така вклучуваат и систем со две камери на задната страна, со LED блиц, како и USB конектор во дното на уредот.

Останува да се види дали овој концепт ќе биде претворен во конкретен уред, иако е можно Xiaomi да го има патентирано со цел да го заштити дизајнот.

Извор: Benchmark.rs

извор: USB.mk

0

Најчитани вести