HMD Global е компанија која ја развива новата генерација на паметни телефони на Android од Nokia. Уредите го привлекоа вниманието на многу потрошувачи и уживаа голема популарност во средната и ниската ценовна класа. Веќе очекуваме уште два модели во портфолиото на Nokia. Информацијата беше потврдена од страна на компанијата во нивниот официјален Twitter профил, која потврдува дека смартфоните ќе се ажурирани верзии на Nokia 5.1 Plus, кој беше претставен во летото 2018-та.

Ова не е се нови верзии на уредот, туку дополнителни конфигурации кои ги задржуваат истите дизајнерски и хардверски компоненти. Идејата на HMD Global е корисниците да можат да изберат уште поразлични верзии со повеќе RAM и внатрешна меморија, за да изберат најсоодветен модел за нивните лични потреби. Потсетуваме дека стандардната верзија на смартфонот располага со 32GB простор за мултимедијални датотеки и 3GB RAM, што секако не е доволно за доста фанови на Nokia.

Затоа HMD Global ќе започне да продава конфигурации со 64GB вградена меморија и 4GB RAM меморија. Уредите ќе бидат достапни онлајн од 7-ми февруари и ќе бидат достапни во водечките трговски синџири неколку дена подоцна. Добро е да се знае дека во некои земји може да треба некое време пред да бидат лансирани новите понуди на Android. Сепак, ние нема да мораме да чекаме премногу долго пред да можеме да купиме 4GB RAM / 64GB модели на Nokia 5.1 Plus во Европа.

извор: USB.mk

0

Најчитани вести